Expertise

Europese ErP richtlijn (Ecodesign)

Op 26 september 2015 is de EcoDesign richtlijn, ook ErP (Energy related Products) genoemd, in werking getreden. Wat zijn de concrete gevolgen hiervan?

 

De EcoDesign richtlijn (ErP) legt coherente Europese regels vast om de milieuvriendelijke werking van energiegerelateerde producten te verbeteren. Hiermee voorkomt men dat uiteenlopende nationale wetgevingen over de milieuprestaties van deze producten een hindernis vormen voor de intracommunautaire handel.

 

Zo hebben zowel de consumenten als de bedrijven er baat bij, door een betere kwaliteit van de producten en een betere milieubescherming, en het vrije verkeer van goederen in Europa te vrijwaren.

De energiegerelateerde producten (waarvan het gebruik een impact heeft op het energieverbruik) vertegenwoordigen een groot deel van het energieverbruik in Europa.

Hiertoe behoren producten die energie verbruiken, genereren, overdragen of meten, zoals ketels, computers, televisietoestellen, transformators, industriële ventilators, industriële ovens,enz.

Daarnaast zijn er de energiegerelateerde producten, die niet noodzakelijk energie verbruiken maar die wel een impact hebben op het verbruik en dus bijdragen tot energiebesparing zoals vensters, isolatiemateriaal, douchekoppen, kranen, enz,…

 

De kaarten van de verwarmingsmarkt werden sterk door elkaar geschud door EcoDesign (ErP)! Wij zijn er met Buderus uiteraard klaar dankzij de kracht van de Bosch Groep, die op vlak van Onderzoek en Ontwikkeling de mogelijkheden heeft om hoge kwaliteitsproducten te produceren aan een eerlijke prijs.

 

Bereken zelf uw systeemlabel

Het bepalen van het energielabel van een Buderus systeem is niet eenvoudig. Daarom hebben we een speciale tool ontwikkeld waarmee u op zeer eenvoudige wijze het energielabel kan berekenen voor een zelf samengestelde installatie.

Energielabel voor verwarming (ErP)

Buderus