Over ons

Onze geschiedenis

Buderus in België

 

Tot aan de vooravond van het derde millenium werd Buderus in België verdeeld door zelfstandige invoerders, namelijk Weckx & Co in Heverlee en Heylen V.S. in Herentals en CCC in La Louvière. Op het einde van de jaren negentig besloot Buderus Heiztechnik dat de export tot dan toe wat verweesd was achtergebleven. Zo ontstond er in april 2000 één enkele onderneming in België die Buderus verdeelde: Buderus Verwarming – Chauffage. 


In 2004 werd Buderus Heiztechnik GmbH geïntegreerd in de Bosch Groep na een openbaar bod dat twee jaar voordien werd gelanceerd op de beurs. In het kader van die integratie heeft de Bosch Groep een nieuwe entiteit gecreëerd, « BBT Thermotechnik GmbH », binnen welke alle thermische activiteiten van de Groep werden samengesmolten tot één onderneming.


In 2008 werd de naam van de onderneming veranderd naar Bosch Thermotechnology, om de band met de Bosch Groep te versterken.

In België werden de bedrijven Servico en Buderus in 2013 gefusioneerd tot Bosch Thermotechnology.

 

 

Innovatieve ideeën sinds meer dan 275 jaar

 

1731

Alles begon met een houtskoolhoogoven: Vanaf 1731 werd er in de fabriek van Johann Wilhelm Buderus I begonnen met de productie van gietijzeren componenten, zoals bijvoorbeeld kachelplaten.
 

1835

In dat jaar beschikte de onderneming al over vijf ijzersmelterijen en produceerde kachels, die toentertijd al bekend stonden om hun betrouwbaarheid en comfortabele warmte. En sindsdien heeft Buderus steeds mee aan de wieg gestaan van de trends in de verwarmingssector.
 

1898

Buderus neemt een patent op de eerste gietijzeren ketel met een ketellichaam in elementen en er wordt gestart met de productie van gietijzeren radiatoren.
 

1915

Buderus baart in dit jaar heel wat opzien met de eerste stookolieketel voor grote vermogens. Rond 1930 slaagde Buderus erin om die eerste Duitse stookolieketel voor grote vermogens in productie te brengen. Sinds het begin van de jaren vijftig vervaardigt Buderus ook stalen ketels.
 

1958

Met de behoefte naar meer comfort in het achterhoofd, brengt Buderus het nieuwe keteltype „Loganatherm“ op de markt. Het betreft een gietijzeren ketel met een geïntegreerde tapwaterboiler.

 

1962

Buderus stelt de eerste wandketel voor: de Buderus-Juno-Heizblock – een ware verwarmingsrevolutie in die tijd.
 

1977

In dat jaar bood Buderus een antwoord op de shock van de eerste oliecrisis met de „Ecomatic“, het verwarmingssysteem met lage werkingstemperaturen, wat een energievermindering leverde van zowat 15%.
 

1981

De gietijzeren ketel voor grote vermogens „Ecomatic-plus“, met de condenserende gastechniek wordt voorgesteld als techniek van de toekomst. Deze techniek vloeide voort uit de verwarmingstechniek met lage temperaturen. Vanaf 1983 wordt de ketel in serie geproduceerd.
 

1991

Met de overname van de Nederlandse Groep Nefit werd Buderus Europese marktleider op het gebied van de efficiënte condensatietechnologie.
 

1998

100 jaar nadat in de smelterijen Hirzenhain & Lollar het eerste patent genomen werd voor de door Buderus ontwikkelde elementenketel, loopt in de fabriek van Lollar de vijfmiljoenste gietijzeren ketel van de band.
 

2003

Een van de belangrijkste nieuwe producten op de internationale beurs ISH in Frankfurt is een compacte en extreem geluidsarme stookolieketel die tegen de muur geplaatst kan worden. 
 

2006

275 jaar na de oprichting van de firma door Johann Wilhelm Buderus I maakt Buderus graag gebruik van de gelegenheid om haar klanten te bedanken voor hun trouw en steun. Zonder u was het ons nooit gelukt. We beloven u, dat we ook in de toekomst met nieuwe ideeën verder aan de wieg zullen blijven staan van de evoluties in de branche van de verwarming.
 

2008

Het merk Buderus is één van de pareltjes van de Groep Bosch Thermotechnology en geniet vanaf nu van de kracht van Bosch op vlak van de wereldwijde productiecapaciteit en van de capaciteit voor Onderzoek en Ontwikkeling. Dit luidt een nieuw tijdperk in. 
 

2009

Voor de eerste keer maakt de notie van « systeem » zijn aantrede in de verwarmingswereld. Buderus is een trendsetter in deze nieuwe visie op verwarming. Vanaf nu vormt het concept van systemen de hoeksteen van de communicatie van Buderus. Het opzet van een systeem bestaat er uit om een klassieke warmteproducent te combineren met één of meerdere hernieuwbare energieën. De orkestleider is hierbij het regelsysteem, die constant de opbrengst uit hernieuwbare energie maximaliseert, waarbij het ideaal comfort voor de gebruiker ten allen tijde verzekerd wordt.

 

2014

Buderus stelt op Batibouw het hybride systeem Logatherm WPLSH voor. Dit apparaat combineert op intelligente wijze twee technologieën (gas- of stookoliecondensatie en lucht-water warmtepomp) voor een vermindering van de energiefactuur tot 35%.

 

 

Buderus